Премиерът с горещ коментар за ареста на Иванчева и враждата си с президента!

Това, което видях, го споделих с главния прокурор и Пламен Георгиев. Всяка една банкнота трябва да се запише и опише по номер. Това са 70 банкноти или евра. Тъй като има паднало такова дело, когато Цветанов беше министър, сега всички са много по-внимателни. Това е обеца за ухото на всички и когато се провеждат подобни операции. Това заяви пред Нова телевизия по казуса „Иванчева“ в специално интервю от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„Като Захариева и аз се притесних защо толкова време се бавят. Нека да дадем шанс на тази комисия и да приемем, че би трябвало да се изведат поуки и по-бързо да се действа. Не мисля, че иначе има проблем със задържането. Няма изострен тон между г-жа Захариева и прокуратурата. Те работят много добре. Под обществен натиск, всеки може да изпусне реплика“, каза Борисов, защитавайки външния ни министър.

Борисов коментира отношенията между президентството и министерски съвет: „Враждата може да е само отрицателна. За мен президентът винаги е бил обединител на нацията, в момента не виждам да казва нищо, което да обединява. Ако има данни за корупция, да даде човека на прокуратурата. Без доказателства, не може да излезеш и да говориш така“, каза той.

„Проблем с корупцията наистина има. Досега всички се оправдаваха с различни организации. Точно това е причината да ги обединим. Най-важна е превенцията. Всеки, който има управленски функции, трябва да има страх, че ръката на закона ще ги застигне в един момент“, каза той.

„Проблемът със свободата на словото е със собствениците на медиите. Нима БНР и БНТ работят за телевизията?“, запита той.

Print Friendly, PDF & Email
Източник :

blitz.bg