Извънредно! Борисов се прекръсти и проговори за алпиниста Боян Петров: Китай вдига хеликоптер…

Полагаме всички възможни усилия за нашия алпинист Боян Петров. В пълна комуникация сме и с неговите близки, и с властите в Непал. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с издирването на алпиниста Боян Петров

“Каквото имаме като връзки, ще го направим”, добави той.

“Дай, Боже, да го намерим жив и здрав”, прекръсти се Бойко Борисов. Той разкри, че след малко в сградата на Министерски съвет ще пристигне и китайският посланик. “Където трябва ще натискаме, ще използваме и всички приятелски отношения, които имаме”, категоричен е премиерът.

“Изпратени са шестима професионални алпинисти. В момента, в който времето позволява, ще тръгне и хеликоптер. Едва преди 15 минути е изпратено запитване до Китай за хеликоптер”, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева и допълни, че информацията, че Китай не разрешава излитането на хеликоптер е невярна, предаде ПИК.

“Направихме всичко необходимо и другата наша сънародничка, онкоболната Теодора, да е в България. Беше много трудно, но вече си е вкъщи. Дай Боже сега всичко да е наред и да се лекува, както повелява медицината”, каза още министър-председателят.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар